Test dig selv: Er du stresset?

Føler du dig stresset, eller er du nervøs for, om du er ved at udvikle stress? Scroll ned og tag Satisfactor’s stresstest for at få en idé om dit stressniveau.

Få hjælp til at tackle stress

Er du bange for, at du er stresset? Husk, at jo hurtigere, du reagerer – jo kortere er dit stressforløb. Hvis du har brug for hjælp til at tackle din stress, tilbyder jeg stresscoaching både fysisk og online. Ræk ud til mig i dag, så finder vi en tid til en indledende samtale.

Hjælp - har jeg stress?

Med en stresstest kan du få et billede af, om dine symptomer tyder på en stresstilstand. Men hvad er stress egentlig, og hvorfor udvikler vi det, når det ikke er til nytte for nogen?

Man kan sige, at stress er kroppens måde at fortælle os, at noget er galt. Og faktisk er stress ganske ufarligt, når det forekommer som en forbigående følelse. Det er kroppens måde at sørge for, at vi er ‘på dupperne’ og klar til at forsvare os imod trusler i vores omgivelser. Dér, hvor stress bliver bekymrende, er når stressen bliver hos os over længere tid og forstyrrer vores trivsel, helbred og evne til at føle tilfredshed og ro.

Som stresscoach med mange års erfaring med stressbehandling har jeg set, at stress kan ramme alle slags mennesker. I min praksis skelner jeg mellem tre stadier af stress: akut stress, moderat stress og alvorligt stress.

Akut stress er kroppen kortvarige reaktion på en udfordrende eller farlig situation. Det er kendetegnet ved fysiske symptomer som hjertebanken, rysten, tissetrang og andre kropslige reaktioner.

Moderat stress er stress, der varer længere end den akutte fase. Her kan du opleve træthed, søvnbesvær og tankemylder. Her kredser tankerne konstant om bekymringer eller hvad som helst, der giver næring til stressen, og du vil opleve en konstant indre uro.

Alvorlig stress er der, hvor stressens påvirkning sætter sig og kan have alvorlige konsekvenser for både dit fysiske og mentale helbred. Her oplever du nedsatte kognitive funktioner, der kan vise sig som glemsomhed og en følelse af ikke at være til stede i dit eget liv, ofte ledsaget af en trang til at isolere dig fra omverdenen. Og så vil kroppen også give tydelige signaler om, at noget er helt galt. Har du for eksempel en hudlidelse, vil den typisk blusse op, og som kvinde kan du opleve blødningsforstyrrelser.

Du kan læse meget mere om symptomer på stress, hvor jeg forklarer tilstanden og de symptomer, der knytter sig til den, i dybden.

Sådan fungerer stresstesten

Testen er bygget op omkring det klassiske værktøj Percieved Stress Scale (PSS) til vurdering af stress, som med en række spørgsmål undersøger dine individuelle oplevelser af stress og de symptomer, du mærker. Men husk, at testen alene ikke er nok til at vurdere din tilstand. Selvom det kan være interessant at teste dit stressniveau, så er testen altså ikke nok til at give et klar billede af din stress. Den er kun et vejledende værktøj til screening af stress, og kan altså ikke erstatte en vurdering fra en professionel stresscoach eller din læge.

Stresstesten tager udgangspunkt i en række spørgsmål omkring dine følelser og tanker over den sidste måned. Det mest præcise resultat får du, når du svarer hurtigt og intuitivt på spørgsmålene, så du behøver ikke sidde og bruge lang tid på at tænke over, hvor mange gange, du har den oplevelse, der spørges ind til.

Når du er færdig med testen, får du et resultat, der beskriver dit nuværende stressniveau. Skalaen ligger fra lav oplevet stress til moderat oplevet stress og i værste tilfælde høj oplevet stress.

Stresstest

    Stress Test

    Bliver du ofte irritabel på grund af noget, der er sket uventet?

    Aldrig
    Næsten aldrig
    Nogle gange
    Rimelig ofte
    Meget ofte

    Føler du dig ofte ude af stand til at håndtere vigtige ting i dit liv?

    Aldrig
    Næsten aldrig
    Nogle gange
    Rimelig ofte
    Meget ofte

    Hvor ofte mærker du uro eller stress i din krop?

    Aldrig
    Næsten aldrig
    Nogle gange
    Rimelig ofte
    Meget ofte

    Føler du dig i stand til at håndtere dine personlige udfordringer?

    Aldrig
    Næsten aldrig
    Nogle gange
    Rimelig ofte
    Meget ofte

    Føler du ofte, at tingene i dit liv går din vej?

    Aldrig
    Næsten aldrig
    Nogle gange
    Rimelig ofte
    Meget ofte

    Føler du dig i stand til at udføre dine daglige gøremål?

    Aldrig
    Næsten aldrig
    Nogle gange
    Rimelig ofte
    Meget ofte

    Hvor ofte bliver du irriteret?

    Aldrig
    Næsten aldrig
    Nogle gange
    Rimelig ofte
    Meget ofte

    Hvor ofte føler du, at du har styr på tingene?

    Aldrig
    Næsten aldrig
    Nogle gange
    Rimelig ofte
    Meget ofte

    Hvor ofte bliver du vred og ked af ting, som er uden for din kontrol?

    Aldrig
    Næsten aldrig
    Nogle gange
    Rimelig ofte
    Meget ofte

    Hvor ofte har du udfordringer i dit liv, som hober sig op, og som er svære at overskue?

    Aldrig
    Næsten aldrig
    Nogle gange
    Rimelig ofte
    Meget ofte

    Hvor ofte føler du dig svimmel, utilpas eller har uforklarlige smerter?

    Aldrig
    Næsten aldrig
    Nogle gange
    Rimelig ofte
    Meget ofte

    Hvor ofte har du hjertebanken, besværet vejrtrækning eller lignende?

    Aldrig
    Næsten aldrig
    Nogle gange
    Rimelig ofte
    Meget ofte

    Hvor ofte mærker du uro i kroppen og har svært ved at slappe helt af, på trods af at du sidder i fuldkommen ro?

    Aldrig
    Næsten aldrig
    Nogle gange
    Rimelig ofte
    Meget ofte

    Hvor ofte oplever du manglende lyst til at være sammen mennesker (også dem, som du har kær)?

    Aldrig
    Næsten aldrig
    Nogle gange
    Rimelig ofte
    Meget ofte

    Hvor ofte har du svært ved at falde i søvn eller sove en hel nat uden at vågne?

    Aldrig
    Næsten aldrig
    Nogle gange
    Rimelig ofte
    Meget ofte

    Når du udfylder din stresstest, tilmelder du dig automatisk en nyhedsbrevsserie med relevant viden om stress og balance.
    Du kan altid framelde dig igen via linket i bunden af hvert nyhedsbrev.
    Dine oplysninger behandles fortroligt.

    Hvad var svaret på din online stresstest?

    Hvis du har taget testen, skulle du gerne have fået svar på, om de symptomer, du mærker, tyder på stress.

    Har du de tidlige symptomer? De kan inkludere fysiske tegn som hovedpine, muskelspændinger, træthed, og forstyrrelser i din søvn. Psykisk viser stress sig som irritabilitet, angst, nedsat koncentrationsevne, og en følelse af at være overvældet. Symptomerne kan variere i intensitet fra person til person, men fælles for dem er, at de er kroppens måde at signalere, at noget skal ændres.

    Som stresscoach med mange års erfaring deler jeg stress op i tre stadier – akut stress, moderat stress og alvorlig stress – der hver især indeholder nogle helt centrale symptomer, som er værd at være opmærksom på. Er du stadig i tvivl om, hvilke symptomer en stressramt oplever? Læs mere om stresssymptomer her.

    Få hjælp fra en stresscoach

    I en travl hverdag kan det være fristende at ignorere kroppens signaler, men det er vigtigt at handle hurtigt, hvis du lægger mærke til symptomer på stress. Hvis du har brug for hjælp til at tackle din stress, tilbyder jeg stresscoaching både fysisk og online. Stresscoaching er både for dig, der har brug for at genoprette balancen i hverdagen for at undgå at udvikle stress og til dig, som allerede føler dig stresset.

    Der findes en løsning på den situation, du er i. Med mange års erfaring som stresscoach har jeg set, at stress kan ramme alle slags mennesker, og ved at bruge et af de mest anerkendte stresscoaching-koncepter på markedet har jeg hjulpet mennesker med at finde tilbage til et balanceret liv uden stress.

    Mistænker du, at du lider af stress? Ræk ud til mig i dag, så finder vi en tid til en indledende samtale. Stresscoaching kan både foregå fysisk eller online, så det er ikke vigtigt, hvor i landet, du befinder dig.